pátek 13. září 2013

Fialové osvěžení pro pokožku

" Ca ' dei Fiori " - dům květin se nazývá domů Simona van Hiltensa v italských Apeninách . Zde , na horském průchodu z Poebene do Toskánska , začal před více než patnácti lety tento diplomovaný zemědělec pěstovat koření a léčivé rostliny .
Úrodnost pusté půdy , která nebyla desetiletí obdělávána , začala postupně růst a kvalita sklizní stoupat z roku na rok . Pan Simon van Hiltens zde začal pěstovat kosatce .
Ano , tytéž kosatce , které každé jaro vidíme v předzahrádkách či zahrádkách iu nás . Ty kosatce , které vyraší díky jarní vláze , rychle v dubnu , květnu rozkvetou a poměrně rychle i uschnou . Jejich výsadba na " Ca ' dei Fiori " se každoročně rozšiřuje - a tak vždy krém proti vráskám začátkem léta stále větší třpytící se kvetoucí pole kosatců připomíná živou prosvětlenou louku s květinami .

Kosatec, který má v jiných jazycích pojmenování Iris po poselkyní bohů sestupující po duze z oblohy na zem , má mnoho podob . Roste v přírodě na loukách , v tůních , mokřadech i na skalách . Vytváří ztlustlý oddenek umožňující mu přežít i během dlouhotrvajícího sucha.
Právě oddenek je ta část , kvůli které pan Simon pěstuje na polích při " Ca ' dei Fiori " odrůdu Iris germanica - kosatec německý . Její krásné duhové květiny opravdu připomínají ve své části duhu a její pestrobarevnost . O rostliny s duhovými květy je však třeba tři roky starat , aby ve čtvrtém roce vznikl na polích pokrovec upletená z jejich silných oddenků . Koncem srpna , kdy zelené části rostliny uschnout , následuje ruční sběr , opatrné čištění a na závěr pomalý šetrný proces sušení .

Opatrnost a šetrnost jsou namístě, aby vlastnosti proti vráskám sérum kosatce ukryté v oddenku zůstaly uchovány iv suchém stavu . Následuje převoz usušené sklizně do laboratoří výrobce přírodní kosmetiky a léčiv - Weleda . Tam proběhne podle kritérií platných pro testování surovin používaných k výrobě léčiv zkouška kvality sklizně a po ní samotné zpracování . Na konci je výtažek , v němž kosatec zanechá svůj " odraz " - vlastnost uchovávat a regulovat vlhkost .
V dalším zpracování se stává především součástí výrobků z Kosatcové sady Weleda . Oblibují jejich zejména mladí lidé . Ať už v podobě Kosatcové čisticího mléka Classic s výbornými stabilizujícími účinky na akné , mastnějšího Kosatcové čisticího mléka vhodného pro odstraňování dekorativní kosmetiky nebo Kosatcové pleťové vody tonizující pokožku . Z krémů liftingová péče o rty mladší ročníky více oslovuje příjemný lehký Kosatcový hydratační krém . Mastnější Kosatcový denní nebo noční krém zase upřednostňuje více střední generace . Zejména na výživný noční krém s Kosatcový výtažky nedá mnoho dam dopustit ... Všechny výrobky mají společnou jemnou příjemnou vůni .
Kosatcové výtažky však najdete iv dalších výrobcích značky . V nemastném rostlinném gelu s názvem Kožní tonikum , který díky výtažkům z arniky , kosatce , lopuchu a trnky výrazně zlepšuje krevní oběh , oživuje a posiluje pokožku a podkožní vazivo . Pomáhá také při zátěži dolních končetin a páteře , při otocích , křečových žilách a proleženinách .

Žádné komentáře:

Okomentovat